Προετοιμασία Α.Σ.Κ.Τ


Στόχος του τμήματος είναι η άρτια και υπεύθυνη προετοιμασία των υποψηφίων για τις εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της χώρας μας και του εξωτερικού.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΣΚΤ

Σε αυτή την κατήγορία βρίσκονται όσοι υποψήφιοι έχουν απολυτήριο λυκείου και θέλουν να εισαχθούν στις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), καθώς και όσοι δεν έχουν πάρει το απολυτήριο λυκείου αλλά συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις ως "ειδικά ταλέντα". Διδάσκονται ελεύθερο σχέδιο, χρώμα και ελεύθερο "λεκτικό" θέμα.

 

Ελεύθερο σχέδιο

Στο ελεύθερο σχέδιο η διδασκαλία γίνεται εκ του φυσικού, από εκμαγεία κλασσικών γλυπτών, από τη σύνθεση διαφόρων αντικειμένων, καθώς και από γυμνό ή ντυμένο μοντέλο. Οι σπουδαστές σχεδιάζουν με ασπρόμαυρα υλικά, μολύβια, κάρβουνα ή μελάνια σε χαρτί. Στόχος του μαθήματος είναι οι σπουδαστές να αποκτήσουν οπτική αντίληψη, ικανότητα σχεδιασμού βάση μετρήσεων, ικανότητα καταγραφής και αποτύπωσης των "πέντε" τόνων και αισθητική αντίληψη.

 

Διδάσκονται:

    Αναγνώριση - Τοποθέτηση    

    Μέτρηση - Μέθοδοι μέτρησης - Σχεδίαση

    Μελέτη Προοπτικής

    Φωτοσκίαση - Τονικότητα (Κλίμακες) - Ματιέρες

    Σκίτσο με διάφορα υλικά - Μελέτη μοντέλου νυκτός.

 

Χρώμα

Στο χρωματικό σχέδιο, η διδασκαλία γίνεται απο συνθέσεις αντκειμένων εκ του φυσικού. Εδώ οι σπουδαστές μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τις χρωματικές διαβαθμήσεις "κλίμακες", να χρησιμοποιούν τον χρωστήρα και δημιουργούν ζωγραφικές παραλλαγές, με τη βοήθεια διάφορων υλικών "ματιέρες".

 

Διδάσκονται:

    Θεωρία χρώματος

    Βασικά - Συμπληρωματικά, Θερμά - Ψυχρά

    Τονικότητα στο χρώμα, Χρωματικές κλίμακες

    Σύνθεση

    Χρήση Υλικών - Ματιέρες  

 

Ελεύθερο "λεκτικό" θέμα

Στο ελεύθερο ή "λεκτικό" θέμα η διδασκαλία εστιάζεται σε δύο παράγοντες. Πρώτα στην κατανόηση και μεταφορά της φράσης σε είκόνα και μετά στη δημιουργία ζωγραφικού έργου με τη βοήθεια των κανόνων της σύνθεσης και την χρήση ασπρόμαυρων ή έγχρωμων υλικών.

 

Διδάσκονται:

    Σύνθεση - Πλαστικότητα

    Αισθητική ανάλυση

    Ιστορία της Τέχνης

    Ασκήσεις Σύνθεσης

 kouros       ΧΡΩΜΑ ΣΕΛ 697 x 800        ΛΕΚΤΙΚΟ ΣΕΛ 800 x 741 600 x 555

 


ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΣΚΤ

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι υποψήφιοι που έχουν πτυχίο Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι της χώρας μας ή ισότιμο του εξωτερικού. Οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να δώσουν καταταξτήριες εξετάσεις στα εργαστήρια Ζωγραφικής ή Γλυπτικής της Α.Σ.Κ.Τ.

 

Για τη Ζωγραφική διδάσκονται: 

Ελεύθερο σχέδιο και χρώμα, μελέτη γυμνού μοντέλου με χρώμα, ελεύθερο "λεκτικό" θέμα, δημιουργία φακέλου σχεδίων.

 

Για τη Γλυπτική διδάσκονται:

Ελεύθερο σχέδιο, σχέδιο γυμνού μοντέλου, ελεύθερο "λεκτικό θέμα", δημιουργία φακέλου σχεδίων.

 


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PORTFOLIO ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι θέλουν να εισαχθούν σε κολλέγια ή πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εδώ η διδασκαλία προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε εκπαιδευτικού ιδρύματος.

 

Διδάσκονται:

Ελεύθερο σχέδιο και χρώμα εκ του φυσικού, μελέτη γυμνού, ελεύθερο "λεκτικό" θέμα, σύνθεση, τεχνικές. Δημιουργία φακέλου σχεδίων "portfolio".

 


Το τμήμα προετοιμασίας λειτουργεί καθημερινά2ΔΙΑΦΗΜ Page 03-001 602 x 800

 

Από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου:

Δευτέρα 15.00 - 21.00

Τρίτη - Παρασκευή 10.00 - 21.00

Σάββατο 10.00 - 14.00

από 1 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου:

Δευτέρα - Σάββατο 10.00-20.00

 

 

Ο κάθε σπουδαστής είναι για μας μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε πέρα από τη μετάδοση γνώσεων που του είναι απαραίτητες, να βρούμε μαζί δρόμους εικαστικής έκφρασης που να ταιριάζουν στον εσωτερικό του κόσμο. Ακριβώς για την πιο άνετη και απρόσκοπτη κατάρτιση και προετοιμασία των υποψηφίων, δεχόμαστε περιορισμένο αριθμό σπουδαστών.

Σε μας η πρόσβαση είναι πιο εύκολη, μακριά από τον συνωστισμό και την σπατάλη χρόνου των κεντρικών φροντιστηρίων, σε άνετους και κλιματιζόμενους χώρους, με έμπειρους και δοκιμασμένους καθηγητές.

Είμαστε κοντά και συμμετέχουμε σε κάθε βήμα της επίπονης πορείας του κάθε υποψήφιου μέχρι την τελευταία ημέρα των εξετάσεων.

Το χειμερινό προπαρασκευαστικό - φροντιστηριακό τμήμα λειτουργεί από 15 Σεπτεμβρίου, ενώ το καλοκαιρινό από 1 Ιουνίου

Είναι μια άριστη ευκαιρία για τους υποψηφίους αλλά και τους μαθητές λυκείου που επιθυμούν να κάνουν καλλιτεχνικές σπουδές, να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μας. Εγγυώμεθα την πιο άρτια προετοιμασία τους.

 

Δείτε έργα υποψηφίων εδώ!