Συντελεστές

 

41371 100001410413231 9951 nΜιχαήλ Αγγελάκης


O Μιχαήλ Αγγελάκης γεννήθηκε το 1941 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Ζωγραφική στο Εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη και Τεχνική της Νωπογραφίας και των Φορητών Εικόνων με δασκάλους τον Κώστα Γεωργακόπουλο και Κωνσταντίνο Ξυνόπουλο. Μαθήτευσε επίσης στο ελεύθερο Σπουδαστήριο του Πάνου Σαραφιανού.


suntelestes1

Παράλληλα με την καλλιτεχνικη εικαστική δημιουργία ο Μιχαήλ Αγγελάκης έχει ασχοληθεί ενεργά για την ανάπτυξη της τέχνης και τη βελτίωση της ζωης των καλλιτεχνών. Έχει διατελέσει: Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Μέλος της Επιτροπής για τα εικαστικά του Υπουργείου Πολιτισμου και του Δήμου Αθηναίων. Πρόεδρος της Α.Σ.Κ.Ε. της Ε.Ρ.Τ., Γ.Γ. του "Συλλόγου Πτυχιούχων Α.Σ.Κ.Τ.", Αντιπρόεδρος του "Πνευματικου Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας" και Αντιπρόεδρος της "Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων". Διετέλεσε ακόμα Καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού τού Δήμου Γλυφάδας-Πινακοθήκη Πιερίδη, και μέλος της Επιτροπής Μνημείων του Δήμου Αθηναίων.

Παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών Εκπομπών για τα εικαστικά, έχει εργαστεί στην ΕΤ2 της ΕΡΤ, στο 4ο πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, στον 931 Τικ Τακ FM και στην ΕΡΑ SPOPT. Ποιήματα τοy Μιχαήλ Αγγελάκη έχουν εκδοθεί σε τρεις ποιητικές συλλογές και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Με το ζωγράφο Κώστα Αγγελάκη ιδρύουν το ''Εργαστήριο Καλών Τεχνών Γλυφάδας'' με στόχο μίαν ευρεία πολιτιστική και καλλιτεχνική παρέμβαση μέσα από τη διδασκαλία της τέχνης. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία και την αναβάθμιση του Περιβάλλοντος "ΠΝΟΗ" και μέλος της Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σαν Αγιογράφος έχει φιλοτεχνήσει πλήθος φορητών εικόνων και έχει εικονογραφήσει διάφορους ιερούς Ναούς, οπως το τέμπλο του Αγίου Πολυκάρπου Τανάγρας, τον Παντοκράτορα του Αγίου Αντωνίου Τανάγρας, τον Αγιο Ιωάννη Αγίας Τριάδος, το παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας, του Εξωραϊστικού Συλλόγου "Παρθενών" Γλυφάδας, καθώς και μέρος του καθολικού του Ιερού ησυχαστηρίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Κορωπίου.

Η καλλιτεχνική του εργασία έχει παρουσιαστεί σε 14 ατομικές και σε πλήθος ομαδικές εκθέσεις. Έργα του Μιχαήλ Αγγελάκη βρίσκονται σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

Δείτε έργα του Μ. Αγγελάκη εδώ!